Alicja Gescinska wint debuutprijs!

Eén van de gasten van Boeksprekers, Alicja Gescinska, heeft in Antwerpen de Debuutprijs 2017 ontvangen voor haar roman ‘Een soort van liefde’, uitgegeven bij De Bezige Bij.
Alicja is vooral bekend als presentatrice van het Canvas-programma ‘Wanderlust’, maar krijgt nu ook als literair auteur een bijzondere erkenning.

De Debuutprijs is bestemd voor het beste van oorsprong Nederlandstalige debuut voor volwassenen van een Vlaamse auteur. Alicja Gescinska klopte zeventien medegenomineerden.
De jury omschrijft haar beslissing als volgt: “Een roman die het niet moet hebben van originaliteit, klassiek is opgebouwd en geen opzienbarende thema’s of gebeurtenissen behandelt, maar de lezer toch in spanning houdt met een spaarzame hoeveelheid mysterie en verrassing”. Het boek vertelt het verhaal van een vrouw die het huis van haar overleden vader leeghaalt.

”Het mooiste aan dit boek is wellicht dat de schrijfster erin slaagt om twee soorten liefde tegen elkaar uit te spelen: een liefde tussen een vader en een dochter, en tussen een oudere professor en een jonge studente”, aldus nog het juryverslag. “Pijnlijk wrijven die liefdesrelaties over elkaar heen. Zonder hang naar sensatie of sentimentaliteit ensceneert de schrijfster de pijn en eenzaamheid van haar personages, zodat voor de ogen van de lezer de alledaagse pijn van het zijn schitterend en onontkoombaar dwingend oplicht.”
 
Een extra reden om naar Boeksprekers te komen dus, dan kan je deze bekroonde auteur ontmoeten!

Populaire posts van deze blog

Vierde bevlogen pen: Ruben Van Gucht in Kluisbergen

Eerste bevlogen pen: Leen Dendievel in Brakel